BEARS!!!
aneb Příběh našeho loga

23.01.2021 

Ostraváci (a lidé z Moravskoslezského kraje obecně) si vždycky věci dělali tak trochu po svém. Když jsme před lety přemýšleli, jakou vizuální podobu dát našemu jménu, zvolili jsme variantu, která se poměrně dost liší od té očekávané a která přesto s naším krajem úzce souvisí. 

Proč tedy naše logo sestává ze slova "bears" a tří vykřičníků?


Za vším hledej Ostravu


Od roku 2008 má moravskoslezská metropole logo, které sestává z jejího jména v bleděmodré barvě a tří vykřičníků ve tmavším odstínu. Tedy "OSTRAVA!!!".
Tuto "vykřičníkovou hru" postupně převzala spousta městských institucí ("NEMOCNICE!!!", "POLICIE!!!" a podobně) a dnes si bez tohoto trojsymbolu dokáže Ostravu představit málokdo.


Příběh, který vyprávíme rádi

Chtěli jsme logo, které se obejde bez přechodů, bez stínů. Chtěli jsme logo jednoduché a typografické, tedy takové, které člověk může snadno napsat na klávesnici počítače (jako třeba německé město Düsseldorf, které už několik let používá smajlíkovou zkratku ":D").

A přišlo nám vtipné ztvárnit logo Moravskoslezských medvědů právě v duchu loga Ostravy, a vyjádřit tak své propojení s "naším" městem.

A vůbec nám nevadí, že tu hru pochopí jen ti, kteří znají příběh ostravského loga.

A vůbec nám nevadí tento příběh komukoliv vyprávět. Přijď si ho poslechnout.