Co jsme dělali v roce 2021
aneb Medvědími kroky
k 10. narozeninám

03.01.2022 

Mysleli jsme si, že rok 2021 bude návratem k normálu, ale nebyl. Koronavirus
s námi zůstal, a nám nezbylo, než se jeho vrtochům přizpůsobit. Některé akce jsme přesunuli do online světa, jiné úplně zrušili a další zavedli. Vznikly nové spolupráce, nová přátelství. A tím vším vstupujeme do desátého roku naší existence.


Když to nejde offline, tak to půjde online

Zkraje roku 2021 udeřila pandemie covidu-19 v Česku naplno. Restaurace,
bary a kluby byly buď zavřené nebo otevřené ve velmi omezeném režimu.
A tak Ondra nelenil, založil nám server na Discordu, a my jsme se díky tomu mohli začít potkávat aspoň online.

Těchto discordových setkání bylo loni nakonec dvanáct včetně jednoho speciálu, a protože se díky němu mohli k naší společnosti přidat i přespolní, hodláme v nich pokračovat i letos.

A pokud jde o online, díky Lukášovi čtete i tyhle řádky, protože to byl právě on, kdo si dal za úkol dát do kupy naše webové stránky. A Ondra se vedle discordu chopil i našeho instagramu a taky moc dobře.



Když už můžem ven, tak jdem

Co si budem povídat, venku jsme nejraději. A tak jsme využili každé příležitosti, kdy nám vládní opatření a naše svědomí umožnila se aspoň na chvíli potkat.

Tradiční výšlap na haldu Emu jsme v červnu spojili s návštěvou ostravské zoo, prošli jsme se po Medvědí stezce a téměř na den po roce jsme taky nakonec mohli vyšlápnout na Javorový. Když se kvůli rekonstrukci zavřel bar Golden Age, našli jsme chutné útočiště v indicko-nepálské restauraci Makalu. Taky jsme koukali na hvězdy v planetáriu, vyslechli si
Duo docentky, začali chodit pravidelně do sauny a na silvestra si připili na hošťálkovické rozhledně.

Spolu s Prague Bears jsme vyrazili do Krkonoš na oblíbenou Hoferku, v létě jsme se zúčastnili Prague Bear Summer, akce, během níž jsme si mimo jiné zvolili držitele titulu Mr Chaser Czechia 2021. A právě Viliam s některými z nás pak vyrazil i do polské Poznaně na volbu Mr Beara Poland 2022.


Otevřeli jsme další dveře a přivítali nové členy

Kvůli nejasným podmínkám jsme sice na poslední chvíli, ale přece jen uspořádali i Bear Week neboli Medvědí týden. Ve spolupráci s Ostravským pridem jsme během něj zorganizovali debatu na téma Body shaming v LGBT+ komunitě,
jíž se vedle Mr Chasera 2021 Viliama zúčastnil taky David Daniel známý jako Miss Petty.
A odstartovali jsme první (a snad ne poslední HOMOLOBBY párty.

Díky Verči z Prague Pride a jejím hromadným telefonátům jsme také poznali pár lidí z dalších ostravských LGBT+ organizací. A těšíme se, co tyto známosti přinesou.

A nesmíme zapomenout na novou posilu v našem týmu, Marka, který nám pomáhá s grafikou - vyrobil plakáty, které budete potkávat v ostravských LGBT friendly podnicích, a taky třeba upravil naše logo u příležitosti jednoho velkého výročí.

V roce 2022 slavíme 10. narozeniny. Bude to fajne!!!

Totiž! Letos uplyne deset let od první zmínky o medvědech v Moravskoslezském kraji a to se musí oslavit. Deset let existence Moravskoslezských medvědů, respektive Bears of Ostrava připomene hromada vzpomínkových výletů i dalších aktivit, snad i nějaká ta pořádná párty. Tak na viděnou!!!